Mesajul preşedintelui

_DDR0183Dragi colegi,

Orice schimbare este grea, dar nu imposibilă, atunci când o simțim necesară.

Am fost alături de ACROM și de consilierii din România încă de la începuturi. Am învățat eu însumi, pas cu pas, ce înseamnă consilierea și, mai ales, ce înseamnă consilierul.

M-am identificat cu această ocupație, trecând prin multe altele: expert în redactare de carte, în organizare de evenimente, în marketing și publicitate, trainer și formator, manager de proiect. Fiecare experiență mi-a permis să conștientizez că a fi consilier la una dintre cele mai mari universități din România este o mare responsabilitate. În timp, am constatat că suntem mulți, cei cărora ne pasă de aceleași lucruri. Cărora ne pasă de studenți. Cărora ne pasă de calitatea vieții acestora și de calitatea serviciilor noastre.

Am dorit să candidez pentru funcția de președinte a ACROM pentru că am credința că această asociație poate face încă multe pentru ocupația de consilier. Îmi doresc ca relațiile informale construite între consilierii din centrele de consiliere de la nivel universitar să își găsească expresia formală în ACROM. Îmi doresc ca fiecare dintre prietenii pe care i-am avut alături până în prezent să sprijine cu aceeași ardoare proiectele ACROM. Îmi doresc să construim împreună o comunitate care să fie deschisă, dar mai ales utilă, tuturor specialiștilor.

Cred în colaborare, cred în construirea unui proiect care să transforme ocupația de consilier în profesiune. Pașii pe care trebuie să îi facem sunt mulți. Dar convingerea mea este că, împreună cu echipa pe care o avem în acest moment, putem să punem în adevărata lumină tot ceea ce se află în spatele acestui cuvânt simplu: consilier.

Dacă ne vom susține cu tărie punctele de vedere, dacă vom crea și vom păstra legătura între toți practicienii acestui domeniu, aflat la începuturi încă și în căutarea unei identități naționale, vom descoperi că lucrurilor pot deveni mai simple și mai ușoare pentru toți.

Un astfel de demers însă nu poate fi susținut de un om doar. Nici de o mână de oameni.

Pentru a avea succes, trebuie să fim mulți. Alătură-te echipei.

Marian Crăciun